Majoritatea VIP-urilor româneşti şi-au deschis restaurante, terase şi pub-uri, care le rotunjesc veniturile pe timp de criză. Ioan Gyuri Pascu, Iulian Vrabete, Mugur Mihăescu şi George Mihăiţă se află printre vedetele autohtone care au „băgat“ banii câştigaţi din muzică sau actorie în restaurante şi pub-uri.
Probabil cel mai vechi actor-patron de bar este directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă. Acesta a ales, în urmă cu 12 ani, ca banii câştigaţi din actorie să-i redirecţioneze către o afacere: Club Cafe Jos Pălăria. Localul este situat la Piaţa Universităţii şi a fost primul deschis în această zonă. „Când am deschis eu, nu mai era niciun bar lângă mine. Acum, este plină zona de localuri. Nu mă deranjează, cu cât mai multe, cu atât mai bine", a spus George Mihăiţă.
Interiorul restaurantului este unul original, pereţii fiind tapetaţi cu imaginile actorilor români, dar şi cu poze ale patronului, care nu aveau cum să lipsească din peisaj. Printre actorii de pe pereţi se regăsesc Draga Olteanu, Radu Beligan, regretatul Gheorghe Dinică, dar şi actori mai tineri. Şi, după cum spune maestrul, localul este conceput de un scenograf de teatru, acesta fiind şi principalul motiv pentru care înăuntru este un aer teatral. „Băruleţul este ca un sanctuar, unde oamenii vin să se închine la actori. În schimb, altfel decurg discuţiile la un pahar şi altfel într-un birou. Localul arată în acest fel, deoarece m-am gândit să îl diferenţiez de alte baruri", a adăugat Mihăiţă.
Actorul spune că nu există termen de comparaţie între teatru şi afaceri, cel mai bine simţindu-se pe scenă, dar câştigând mai mult din afaceri. În plus, a îmbinat atât de mult teatrul şi localul, încât şi numele este pus dintr-o piesă. „Jucam în piesa «Pălăria» şi am zis ca barul să se numească «Jos Pălăria». Din afaceri se câştigă mai mult, iar cel mai bine ar fi ca fiecare actor