Mămicile cu copii mici şi persoanele cu handicap locomotor se împiedică de pragul prea înalt de la marginea străzii. Trecerile de pietoni nu sunt prevăzute cu rampe pentru aceste categorii de persoane, care sunt nevoite să apeleze la ajutorul celor din jur.
Mămicile care au copii mici spun că s-au săturat să facă muşchi de la ridicat cărucioarele peste bordurile care delimitează noile treceri de pietoni din oraş.
„Am făcut sesizări şi la primărie. De când s-au schimbat trecerile, eu trebuie să iau căruţul în braţe ca să-l pot urca sau coborî de pe trotuar. Am coborât odată căruţul peste prag şi era să cadă fetiţa. Sunt prea înalte bordurile şi mă gândesc mai ales la persoanele cu handicap, care sunt nevoite să urce munţii ăştia de unii singuri“, ne-a declarat Simona Georgescu, mămică.
Ajutor de la străini
Problema este mai gravă în cazul persoanelor cu handicap locomotor care nu se pot ridica din scaunul cu rotile. În această situaţie este pietreanul Marian Oancea. Acesta este nevoit să circule zilnic numai cu ajutorul căruciorului. „E o problemă cu bordurile astea noi, dar acolo mai cer ajutorul oamenilor ca să pot urca pe trotuar. În schimb, în oraş mai sunt magazine în care nu poţi intra pentru că au rampe foarte abrupte sau nu au loc de acces în interior. Pe noi ne ignoră toată lumea şi este destul de greu să ne descurcăm“, a spus dezamăgit Marian Oancea.
„Aşteptăm sesizări“
Edilii recunosc aceste probleme şi susţin că vor încerca să le înlăture. Ei ne-au spus că, în prezent, societatea Publiserv se ocupă de reparaţiile străzilor după montarea conductelor cu apă, dar apoi se va apuca de modificat bordurile din preajma trecerilor de pietoni. „Noi am primit sesizări cu privire la bordurile de la trecerea de la spital şi de pe strada Ozanei, însă vom continua dacă mai primim şi alte sesizări“, a declarat Tat