Elevele învaţă să calce pe muzică şi vor să intre la liceul de Coregrafie din Bucureşti, ori la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică din Cluj.
Trei grupe de copii sunt pregătite la Şcoala Populară de Arte şi Meserii, la secţia de dans clasic, de balerina Carmela Statie-Dumitrică. Balerina a fost angajată 18 ani la Teatrul Naţional de Operetă Ion Dacian din Bucureşti şi a revenit în Râmnic, în 2004, în urma unui accident. A fost balerină în zeci de spectacole din ţară şi a jucat pe secenele teatrelor de operă din Istambul, Germania, Italia şi Austria. „M-am accidentat la una din glezne, am fost nevoită să mă pensionez şi am revenit în oraşul meu natal. În 2007, Doina Gănescu, directoarea şcolii, m-a rugat să vin aici şi să deschidem o secţie de dans clasic", povesteşte Carmela Statie-Dumitrică.
„O balerină trebuie să aibă spatele drept şi gâtul de lebădă"
Fiecare grupă de fete face pregătire timp de cinci ani. Micuţele balerine învaţă elementele principale ale dansului, cum să meargă, cum să calce pe muzică şi cum să se evidenţieze prin ţinută. Astăzi, fetele făceau repetiţie, pentru serbarea de mâine, de sfârşit de an. „Le spun mereu la fete că o balerină trebuie să aibă spatele drept şi gâtul de lebădă", precizează Carmelia Statie -Dumitrică, în timp ce le urmăreşte pe fete cum dansează. Cea mai mică balerină are acum trei ani, iar cea mai mare 14. Taxa percepută de şcoală e de 650 lei de copil, pe an. Multe dintre ele vor să intre la licee importante de coregrafie din ţară. „Vreau să intru la Liceul de Coregrafie din Bucureşti. E multă muncă, dar baletul e frumos", spune Andreea Goga, elevă în grupa mare. O altă balerină, Mara Pauliuc, precizează că dansul ei preferat e „Zânele", iar cel mai greu i s-a părut dansul ţigănesc „Tarantela".
O pregăteşte pe Carina Mureşan pentru Mini Miss Europa
Carmela Sta