Scuba divingul este un sport extrem care poate avea şi rolul de terapie
Înainte de a vă alege un loc pentru scufundări, urmaţi nişte cursuri pentru a practica acest sport
Scuba divingul poate fi definit în prima fază ca un sport al îndrăzneţilor şi adepţilor de senzaţii tari, însă după o analiză profundă a efectelor pe care această activitate le are asupra psihicului practicantului, scufundările se pot încadra la categoria terapie.
Ca şi metodă de autocunoaştere şi identificare a gândurilor ce ajută la realizarea dorinţelor şi obiectivelor, scufundările reprezintă un sport ce utilizează un limbaj universal şi care implică din partea partenerilor de scufundare un transfer de încredere şi responsabilitate.
În calitate de sport de echipă prin care descoperi un alt mediu de viaţă şi experimentezi starea de imponderabilitate, scuba divingul te ajută să îţi gestionezi emoţiile, în aşa fel încât să îţi depăşeşti frica şi obstacolele. O data ce emoţiile specifice experimentării unei noi activităţi sunt controlate astfel încât să se instaleze o stare de echilibru, liniştea adâncurilor şi lipsă gravitaţiei ajută la eliminarea stresului, detensionarea, şi revigorarea spiritului.
În momentul de faţă acest sport adună din ce în ce mai mulţi împătimiţi. Dar pentru a cunoaşte tainele acestui sport, şi a ştii cum să foloseşti echipamentul special necesar într-o scufundare trebuie să urmezi nişte cursuri în acest sens. "Un curs de începător presupune: 2 şedinţe teoretice, 2 scufundări la bazinul Floreasca pentru acomodare cu echipamentul de scafandru, 5 scufundări la Marea Neagră (3 scufundări la Eforie Sud, digul Capul Turcului; 2 scufundări de adâncime la Agigea). Costul acestui curs este de 850 lei+ TVA. La acest cost nu se percep taxe suplimentare şi se asigură întreg echipamentul necesar, inclusiv materialele didactice şi manualele