Consilierii locali au aprobat construcţia unui hotel de şapte niveluri pe locul în care acum se află una dintre cele mai vechi grădini din Cluj. Planul Urbanistic a fost aprobat în una din şedinţele de luna trecută a Consiliului Local (CL) Cluj. Arheologul Mihai Wittenberger susţine că primăria a aprobat uciderea unui alt plămân al Clujului, dar şi a unui parc şi palat medieval.
CITIȚI ȘI:
Sibienii dau maşinile pe plimbarea pe două roţi din cauza crizei
Un sibian merge la Campionatul Mondial de fotbal pentru roboţi în Singapore
Procurorii DIICOT l-au reţinut pe fostul directorul adjunct al vămii Sibiu
Proiectul construcţiei cu 7 niveluri (2S+D+P+2E+2M) a fost avizat în cadrul unei şedinţe din 25 mai. Astfel, la numerele 21-23, pe strada Avram Iancu, în locul grădinii de 300 de ani care i-a aparţinut contesei Bethlen, urmează să fie ridicat un hotel, al cărui beneficiar va fi sibianul Dumitru Ghişe. Omul de afaceri care are o avere de 27 de milioane de euro, mai deţine două hoteluri din reţeaua Golden Tulip în Sibiu şi Cluj. El este fratele senatorului liberal Ioan Ghişe.
După ce a sperat, până în ultima secundă, că administraţia locală va respine proiectul, acum, arheologul Mihai Wittenberger, unul dintre locatarii imobilului situat pe Kogălniceanu 8, fosta locuinţă a conţilor Bethlen de care aparţinea grădina, este nemulţumit.
„Primăria a aprobat uciderea unui alt plămân al Clujului, dar şi a unui parc şi palat medieval. E trist pentru că în această grădină sunt arbori mai vechi decât în grădina Botanică, chiar. Este una dintre primele grădini ale Clujului“, spune arheologul.
Omul e nemulţumit şi de faptul că potrivit proiectului, maşinile care ar urma să vină la hotel, vor trece prin gangul care aparţine tuturor celor 18 locatari ai imobilului de pe strada Kogălniceanu 8. „Această situaţie este rezultatul corupţiei di