Firma ei exploatează în arendă 800 de hectare de teren, dintre care 150 proprietate personală. Are mai degrabă trăsăturile unei artiste, nicidecum ale unei femei care munceşte la câmp, cot la cot cu angajaţii. Pentru Maria Dragomir, pământul reavăn reprezintă esenţa existenţei sale.
Deşi modestă din fire, Maria Dragomir recunoaşte cu mândrie că este prima femeie arendaş din România, dar şi prima femeie director de IAS, funcţie pe care a ocupat-o înainte de 1989. Este o femeie puternică, plină de energie şi lipsită de prejudecăţi, care a avut curajul să înceapă, de una singură, o afacere în 1994.„Am pornit la drum cu mari temeri, cu multe datorii, însă cu o dorinţă puternică de a reuşi. În primul an de activitate am obţinut un profit de 20 milioane lei vechi, ceea ce mi-a dat curaj să merg mai departe“, îşi aminteşte Maria Dragomir.
În prezent, prin firma pe care o deţine, exploatează în arendă 800 de hectare de teren agricol, dintre care 150 de hectare proprietate personală. Chiar dacă a ajuns la acest nivel, Maria Dragomir, de profesie inginer agronom, munceşte alături de subalternii săi. „Pentru mine nimic nu este o corvoadă. În fiecare dimineaţă, mă trezesc la 4.30-5.00, iar primul lucru pe care-l fac este să merg în câmp să iau pulsul plantelor pe care le cultivăm. De fiecare dată, am o revelaţie uitându-mă la ce minuni răsar din seminţe cât o gămălie de ac“, ne povesteşte Maria Dragomir.
Şi-a împlinit visul
Când începe să vorbească despre agricultură, ştii clar că ai de-a face cu un adevărat specialist. Născută la 2 septembrie 1957, absolventă a Facultăţii de Agronomie din Craiova, promoţia 1980, a treia pe ţară, bursieră în toţi anii de studiu, femeia de afaceri a dat locurile natale pe pământul din Bărăgan, convinsă fiind că aici va face carieră. Şi nu s-a înşelat. Pasiunea pentru plante a determinat-o să muncească en