Compania "Omnilogic" nu a semnat, deocamdată, contractul de finanţare câştigat în urma licitaţiei pentru implementarea strategiei "eRomânia 2", cel mai probabil riscurile întregului proiect urmând să fie asumate de către companie. Gabriel Marin, directorul "Omnilogic", a declarat, vineri, în cadrul unui eveniment de specialitate, citat de Agerpres: "Finanţările proiectelor guvernamentale sunt extrem de dificile. Bani există în piaţă, dar problemele sunt colaterale. Contractul privind < eRomânia 2 > nu este semnat încă. Am negociat cu 18 bănci şi este foarte limpede că nu vom obţine o garanţie din partea statului. Se pare că vom derula < eRomânia 2 > pe riscul nostru".
În replică, ministrul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, a menţionat că înţelegerea dintre stat şi "Omnilogic" va fi semnată în perioada următoare, iar riscurile companiei vor fi zero: "Vă veţi primi banii şi vreau să vă mulţumesc pentru serviciile oferite". La rândul său, Gabriel Marin a menţionat că, în curând, tot mai puţine firme private vor fi capabile să ducă la bun sfârşit, pe cont propriu, proiecte de anvergură.
Proiectul informaţional naţional "e-România" va costa statul român 500 milioane de euro, bani alocaţi pentru perioada 2010-2013, potrivit strategiei naţionale aprobate, la începutul lunii martie, de către Guvern. Din totalul alocat strategiei naţionale, aproximativ 245 milioane lei vor fi cheltuite în acest an, urmând ca, din 2011, resursele să fie majorate cu 191%, până la 714,5 milioane lei.
A doua licitaţie organizată în cadrul programului, în valoare de circa 10 milioane euro, care a fost câştigată de "Omnilogic", vizează crearea unui portal cu informaţii despre toate localităţile din ţara noastră.
Gabriel Sandu: MCSI nu are cele 500 milioane de euro pentru "eRomânia"
Ministerul Comunicaţiilor (MCSI) nu are cei 500 milioane de euro pentru derularea strateg