Dan Murariu, un bucureştean de 27 de ani, a câştigat turneul de poker de la Nisipurile de Aur, din Bulgaria. Pokeristul a început să joace pe internet şi este jucător profesionist de patru ani. Sursa: Mediafax
Jetoanele zornăie creând un zumzet straniu de vuvuzele africane, în surdină. Patru sute de inşi aşteaptă cuminţi, încercând să se ignore unii pe alţii. Printre ei, şi 14 români. Unii au ochelari de soare, cu toate că lumina e suficientă.
Alţii, deşi e cald, au gluga de la hanorac trasă pe cap. Un francez imberb şi-a plasat discret, lângă „stack”-ul de fise, o broscuţă din plastic. Un bulgar în şort şi maiou, cu alură de luptător K1, îşi trosneşte degetele de parcă ar urma să intre în ring. Nouă vor ajunge, după trei zile, în finală.
Pe monitoare, un cronometru merge descrescător. „Three, two, one! Place your bets, ladies and gentlemen and good luck!”. Tocmai a început, la Nisipurile de Aur, în Bulgaria, Unibet Open, cel mai mare turneu de poker din Europa de Est. Învingătorul primeşte 150.000 de euro. Anul acesta a fost un român.
„Sportul ăsta nu e «gambling»!”
Adrenalina curge, progresiv, prin venele jucătorilor. Mizele sunt mici. Au pornit cu jetoane în valoare de 10.000 de „puncte”. Taxa de participare a fost de 1.650 de euro. Unii, norocoşi, au primit un „wild-card” de la organizatori.
Au fost scutiţi de taxă întrucât activitatea lor on-line a fost consistentă. Eduard Norel, un braşovean convertit în ieşean, e unul dintre ei: „Casa de pariuri Unibet mi-a plătit taxa, pentru că joc mult, cinci-şase ore pe zi”.
Îşi spune „Player”, adică „jucător” şi nu „Gambler”, cum sunt cunoscuţi împătimiţii jocurilor de noroc: „O oarecare doză de „gambler” o au toţi jucătorii... Numai că nu toţi recunosc. Sportul ăsta nu e «gambling»! Trebuie să-ţi faci calculul cât îţi permiţi să joci”. @