Groapa de gunoi de la Crişeni trebuie să se autorizeze, altfel ar putea fi închisă în 2011, înainte de termenul stabilit în planul judeţean de gestionare a deşeurilor şi în proiectul pentru managementul integrat al deşeurilor. Ministrul Mediului a dat termen de o lună pentru luarea unei decizii.
Primăria Municipiului Zalău şi Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Sălaj au la dispoziţie o lună de zile pentru a-şi clarifica disputa asupra autorizării gropii de gunoi de la Crişeni.
Termenul a fost fixat astăzi de către ministrul mediului, Laszlo Borbely, în cadrul unei întâlniri de lucru pe care a avut-o la Zalău. „Primăria trebuie să administreze închiderea gropii de deşeuri până în 2017, problema autorizării de a funcţiona trebuie rezolvată, ca să nu pericliteze proiectul de management integrat al deşeurilor”, a subliniat Borbely.
Primarul Radu Căpîlnaşiu a apreciat că e dificil să se remedieze problema în decurs de o lună, deoarece întocmirea documentaţiilor şi obţinerea avizelor consumă mai mult timp. Căpîlnaşiu a ţinut să menţioneze că APM Sălaj a refuzat documentaţia de autorizare depusă de operatorul Ave Ecoserv Sălaj, care a concesionat administrarea depozitului.
Aurica Grec, directorul APM Sălaj, a afirmat că într-o lună Primăria Municipiului Zalău trebuie să ia decizia de autorizare a gropii de gunoi, întreg procesul implicând o perioadă mai îndelungată. „Primăria trebuie să priceapă că trebuie să-şi autorizeze groapa, operatorul nu are cum să o facă, deoarece închiderea şi monitorizarea depozitului post-închidere intră în atribuţiile autorităţilor locale%E