Instituţiile de credit vor putea acorda în magazine doar aşa-numitele împrumuturi legate, destinate exclusiv finanţării unor bunuri sau servicii şi prin care vor răspunde, alături de vânzător, pentru orice pretenţii ale clientului, aflate în conformitate cu contractul încheiat şi cu legislaţia. "Se interzice încheierea, în spaţiile de comercializare a bunurilor şi/sau serviciilor, de contracte de credit pentru achiziţionarea acestora, inclusiv a contractelor încheiate prin
Instituţiile de credit vor putea acorda în magazine doar aşa-numitele împrumuturi legate, destinate exclusiv finanţării unor bunuri sau servicii şi prin care vor răspunde, alături de vânzător, pentru orice pretenţii ale clientului, aflate în conformitate cu contractul încheiat şi cu legislaţia.
"Se interzice încheierea, în spaţiile de comercializare a bunurilor şi/sau serviciilor, de contracte de credit pentru achiziţionarea acestora, inclusiv a contractelor încheiate prin intermediul comercianţilor de bunuri şi/sau servicii. Se exceptează (...) contractele de credit legate", se arată în Ordonanţa de Urgenţă privind contractele de credit pentru consumatori, publicată în Monitorul Oficial.
Potrivit ordonanţei de urgenţă, creditul legat este destinat exclusiv finanţării furnizării anumitor bunuri sau prestării unui anumit serviciu şi este caracterizat de faptul că cele două contracte pe care le implică, cel de credit şi cel de achiziţie de bunuri sau servicii, formează din punct de vedere obiectiv o unitate comercială.
Astfel, persoanele care îşi exercită dreptul de returnare al bunului cumpărat sau de renunţare la serviciile contractate nu vor mai avea obligaţii generate de contractul de credit legat.
Totodată, în cazul în care bunurile sau serviciile care fac obiectul unui contract de credit legat nu sunt furnizate sau sunt furnizate numai parţial sau nu sunt conform