Zona din preajma Casei de Cultură „Mihai Ursachi”, din Parcul Copou, se va transforma săptămâna aceasta într-un atelier de creaţie populară în aer liber. Sursa: Maria Craus
Muzeul Etnografic al Moldovei, în colaborare cu Asociaţia „ART – Meşteşugurile Prutului” şi Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, deschid pe 16 iunie tabăra „Micii meşteri din Copou”.
Până pe 22 iunie, în atelierele de creaţie vor fi instruiţi în arta meşteşugurilor tradiţionale româneşti în jur de 100 de elevi. Învăţăceii vor avea ocazia să afle tainele olăritului, să înveţe să coasă, să realizeze icoane pe lemn, ouă încondeiate, împletituri de sfoară prin tehnica nodurilor împletite, măşti populare şi podoabe tradiţionale din mărgele, să modeleze lutul şi să prepare turtă dulce. Instruirea va fi făcută de meşteri populari care s-au remarcat la târgurile şi expoziţiile din zona Moldovei.
„Manifestarea este dedicată copiilor cu vârste între 9 şi 16 ani şi se doreşte a fi o alternativă asupra educării şi formării tinerelor generaţii în spiritul păstrării şi promovării valorilor autentice tradiţionale. În tabără vor fi 100 de locuri disponibile, înscrierile se fac până pe 15 iunie, la sediul Casei de Cultură Mihai Ursachi. Tabăra este cu autofinanţare, în fiecare zi vom avea ateliere, în intervalul orar 09.00 – 14.00, cu o pauză interactivă de o oră”, a explicat Silvia Cozmîncă, preşedinta Asociaţiei „ART”.