Gradul de neocupare a spaţiilor industriale a rămas şi în primul trimestru al acestui an la 10-15% în Bucureşti, însă la nivel de ţară procentul este mai ridicat, se arată în ultimul studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.Stocul de spaţii logistice moderne din Bucureşti este de 900.000 mp, iar în ţară acesta a atins valoarea de 400.000 mp, concentrându-se în Timişoara, Arad, Ploieşti şi Braşov.Potrivit DTZ, doar doi dezvoltatori au avut o prezenţă m
Gradul de neocupare a spaţiilor industriale a rămas şi în primul trimestru al acestui an la 10-15% în Bucureşti, însă la nivel de ţară procentul este mai ridicat, se arată în ultimul studiu al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.
Stocul de spaţii logistice moderne din Bucureşti este de 900.000 mp, iar în ţară acesta a atins valoarea de 400.000 mp, concentrându-se în Timişoara, Arad, Ploieşti şi Braşov.
Potrivit DTZ, doar doi dezvoltatori au avut o prezenţă mai activă pe piaţa spaţiilor logistice şi industriale din Bucureşti în trimestrul întâi: Millennium Logistic Park, cu un proiect de 12.000 mp în desfăşurare şi Cefin Real Estate, care dezvoltă în prezent un proiect de 10.000 mp de spaţii de depozitare.
În afara capitalei, Ploieşti West Park dezvoltă un depozit de categoria A,, cu o suprafaţă de 20.000 mp şi Helios Phoenix este implicat în dezvoltarea unui proiect de 24.000 mp în Timişoara.
Cerere slabă
Conform studiului, cererea a fost orientată către spaţii medii, cu suprafaţa cuprinsă între 1.000 şi 3.000 mp, venind majoritar din partea companiilor de distribuţie.
Volumul total al suprafeţelor închiriate a atins valoarea de 15.000 mp în Bucureşti, fiind reprezentat prin numai câteva tranzacţii importante, cea mai mare însumând 6.000 mp.
„În ţară s-a manifestat un interes ridicat din partea c