Companiile japoneze Toshiba şi Fujitsu negociază uniunea diviziilor de telefonie mobilă, fapt ce va crea un nou jucător pe această piaţă dinamică, relatează Financial Times.
Fuziunea ar da naştere la al doilea producător de telefoane mobilă din Japonia, după Sharp, dar un jucător pe o piaţă globală în care numai 3% dintre telefoanele mobile sunt fabricate de companiile nipone, mai scrie cotidianul britanic. Deutsche Bank estimează că vânzările de telefoane mobile ale celor două companii va atinge 3,3 mld. dolari până în martie anul viitor. Companiile japoneze producătoare nu au reuşit să avanseze foarte tare pe piaţa globală a telefoanelor mobile în ciuda "accesoriilor" avansate pe care le folosesc pentru acestea. Fujitsu produce terminale pentru cel mai mare operator de telefonie mobilă din Japonia, NTT DoCoMo, iar Toshiba livrează terminale companiei KDDI Corp, operatorul numărul doi pe piaţa japoneză.
În prezent, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume este Nokia, cu o cotă de piaţă de 39,3%. Research in Motion, producătorul canadian al terminalelor BlackBerry, este pe locul doi, cu o cotă de 19,4 procente, urmat de Apple cu 16,1%.
Companiile japoneze Toshiba şi Fujitsu negociază uniunea diviziilor de telefonie mobilă, fapt ce va crea un nou jucător pe această piaţă dinamică, relatează Financial Times.
Fuziunea ar da naştere la al doilea producător de telefoane mobilă din Japonia, după Sharp, dar un jucător pe o piaţă globală în care numai 3% dintre telefoanele mobile sunt fabricate de companiile nipone, mai scrie cotidianul britanic. Deutsche Bank estimează că vânzările de telefoane mobile ale celor două companii va atinge 3,3 mld. dolari până în martie anul viitor. Companiile japoneze producătoare nu au reuşit să avanseze foarte tare pe piaţa globală a telefoanelor mobile în ciuda "accesoriilor" avansate pe care le folosesc