Autorităţile implicate în proiectul „Modernizarea infrastructurii din zona lăcaşurilor de cult Saon-Cocoşu-Celic-Dere" nu şi-au dat încă acordul pentru demararea acestuia, din cauză că termenele de semnare a contractului au fost depăşite.
Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea se teme de apariţia unor probleme în derularea proiectului privind modernizarea infrastructurii din zona mânăstirilor Saon-Cocoşu-Celic-Dere, zonă cunoscută sub numele de "Triunghiul mânăstirilor". Preşedintele CJ, Victor Tarhon, a declarat, în timpul unei conferinţe de presă, că decalarea termenului de semnare a contractului de finanţare pentru acest proiect, din martie până în mai, a fost cauzată de identificarea unor probleme în proiectul întocmit în urmă cu şase ani. "Am amânat termenul de semnare a contractului de finanţare pentru că s-a intrat din nou pe proiect şi s-au îndreptat lucruri care erau validate de Consiliul Tehnico-Economic. S-au rectificat la timp şi s-au modificat uşor şi indicatorii.
Trebuia în acelaşi timp să se găsească suma necesară pentru ca Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să fie solvabil în raport cu semnarea acestui contract. (...) Şi încă nu s-au rezolvat toate problemele, pentru că lipsurile seamănă ca o picătură cu ce s-a întâmplat în proiectul de modernizare a drumului Tulcea-Dunavăţu. Mergem însă mai departe", a afirmat preşedintele CJ, Victor Tarhon.
Proiect vechi de şase ani
El a spus că în momentul de faţă instituţia pe care o reprezintă aşteaptă să îi parvină contractul semnat de toate autorităţile naţionale implicate, angajaţii CJ lucrând la caietul de sarcini. "Este posibil ca acest caiet de sarcini să fie finalizat mai târziu, dar vrem să îl perfecţionăm în raport cu constatările din timpul derulării proiectului Tulcea-Dunavăţu şi atunci când îl vom posta pe SEAP să nu mai avem emoţii. Proiectul are însă şase ani de când s-