În Chicago, sindicatele din Educaţie se opun deciziei autorităţilor de a creşte numărul elevilor într-o clasă. Profesorii vor să atace în instanţă măsura administraţiei locale. Ca să facă faţă crizei economice, autorităţile vor să mărească numărul elevilor dintr-o clasă, de la 28 la 35. În Statele Unite, bugetul Educaţiei a suferit mari reduceri.
Sindicaliştii americani se împotrivesc deciziei de a creşte numărul copiilor din clase, începând din toamnă, ca măsură anti-criză.
Uniunea profesorilor din Chicago vrea sa acţioneze în judecată hotărârea autorităţilor de a creşte numărul copiilor într-o clasă.
Ei consideră că decizia ar urma să încalce regulile şcolilor publice. Acestea prevăd ca pentru fiecare copil să existe cel puţin 2 metri pătraţi pentru fiecare elev.
Impact negativ
Răspunsul sindicatului vine după ce oficialii şcolilor au prezentat sindicatelor propunerea de a creşte numărul elevilor într-o clasă până la 35, în contextul unui deficit bugetar îngrijorător.
Liderul sindicatului, Marylin Stewart, spune că măsura, care doreşte să oprească hazardul economic, va avea însă impact negativ asupra copiilor: le va pune în pericol abilităţile de a învaţa. În şcolile urbane, numărul elevilor variază de la 28 până la 31.
De cealaltă parte, administraţia şcolilor din Chicago asigură că măsura nu este gravă: "În mai mult de 90% dintre şcoli, o clasă are cel puţin 65 de metri pătraţi, dacă nu chiar mai mult. Ne vom asigura să îndeplinim toate cerinţele şi nu vom compromite niciodată siguranţa elevilor.", a declarat pentru site-ul educationnews.org, purtătorul de cuvânt Monique Bond.
Sindicatele acuză
Procesul sindicatului vine în contextul unor noi alegeri pentru şefia confederaţiei care apără drepturile profesorilor în Chicago. Cel care va câştiga, va trebui să facă faţă negocierilor cu autorităţile, în plină