Peste 25.000 de maşini trec zilnic pe DN 7, între Râmnicu-Vâlcea şi Sibiu, făcând din această şosea una dintre cele mai periculoase din ţară. Judeţul Vâlcea are cel puţin cinci puncte negre, adică locuri unde poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea spun că se înregistrează un număr-record de accidente rutiere. Sursa: Nicoleta Ene
Pentru a-i tempera pe vitezomani, poliţiştii au căutat tot felul de soluţii. Astfel, după ce-au amplasat pe marginea drumului poliţişti de tablă şi au desenat contururile unor corpuri pe şosea, poliţiştii de la circulaţie au transformat maşinile distruse în accidente în sperietori pentru şoferi.
„E o modalitatea interesantă de a ne atrage atenţia că semnele de circulaţie trebuie respectate. Faptul că în mijlocul curbei îţi apare brusc aşa cevaîn faţă te face să apeşi frâna. Am mai văzut aşa ceva în SUA”, spune şoferul Matei Iancu.
„Curba morţii”
O astfel de maşină avariată, în care se află şi un manechin, a fost amplasată în „curba morţii”, aşa cum este denumită curba de pe Valea Oltului, de la KM 202 de pe DN7. În ultimi cinci ani, acolo au fost înregistrate 25 de accidente, dintre care 15 s-au soldat cu cinci morţi.
În zonă este o succesiune de curbe: una mai lină care poate fi atacată cu 60-70 de km/h şi imediat urmează alta mult mai îngustă, unde trebuie să intri cu maximum 50 de km/h.
„Şoferii ignoră semnele de circulaţie cred că se termină curba şi accelerează. Şi astfel intră cu viteză în a doua curbă care e foarte, foarte periculoasă şi ajung pe contrasens, producând accidente foarte grave. De când am amplasat maşina acolo nu a mai fost nici un accident”, susţine subinspectorul Cristina Hănulescu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea.
În ultimii cinci ani pe DN 7, în judeţul Vâlcea, s-au înregistrate 500 de accidente rutiere, dintre care 270 foar