Tribunalul federal a anunţat, într-un comunicat, că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care era românul obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra. Într-o decizie dată la 10 iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a respins recursul formulat de Adrian Mutu la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). TAS îl condamnase pe fotbalistul român la
Tribunalul federal a anunţat, într-un comunicat, că a respins ca nefondat recursul fotbalistului Adrian Mutu formulat la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), prin care era românul obligat la plata unei daune în valoare de 17 milioane de euro către clubul Chelsea Londra.
Într-o decizie dată la 10 iunie 2010, Tribunalul federal elveţian a respins recursul formulat de Adrian Mutu la sentinţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS). TAS îl condamnase pe fotbalistul român la plata unei sume de peste 17 milioane de euro fostului său angajator, Chelsea Football Club Limited (Chelsea). În august 2003, Adrian Mutu şi Chelsea au încheiat un contract de muncă pe o durată de cinci ani.
La 28 octombrie 2004, în urma unui control antidoping pozitiv, Chelsea a reziliat acest contract cu efect imediat. Fotbalistul, care a consumat cocaină, a fost suspendat din orice competiţie pe o durată de şapte luni. În mai 2006, Chelsea a introdus o cerere împotriva lui Adrian Mutu în vederea obţinerii de daune pentru încălcarea contractului de muncă. Prin decizia din 7 mai 2008, instanţa sportivă a FIFA a admis parţial solicitarea clubului londonez.
Adrian Mutu a făcut apel la această decizie la TAS. În sentinţa din 31 iulie 2009, TAS a respins apelul şi l-a condamnat pe Adrian Mutu la plata către Chelsea a sumei de 17.173.990 de euro, plus daune. În sentinţa din 10 iunie 2010, Tr