În primul trimestru din 2010, piaţa logistică din România a fost mai dinamică, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2009. Cererea a crescut, iar dezvoltatorii au devenit mai optimişti în ceea ce priveşte revenirea pieţei, în special în sectoarele industrial şi retail, potrivit unui comunicat DTZ Property Times remis redacţiei.
Cererea a fost orientată către spaţii medii, cu suprafaţa cuprinsă între 1,000 şi 3,000 mp, venind majoritar din partea companiilor de distribuţie. Sectoarele de retail şi logistică au rămas stabile, având, însă, potenţial de dezvoltare. Volumul total al suprafeţelor închiriate a atins valoarea de 15,000 mp în Bucureşti, fiind reprezentat prin numai câteva tranzacţii importante, cea mai mare însumând 6,000 mp.
În ceea ce priveşte noile dezvoltări şi achiziţia de terenuri, s-a observat un interes crescut al dezvoltatorilor şi al beneficiarilor finali de a identifica oportunităţile existente pe piaţă, pe fondul scăderii preţului terenurilor din ultimele 18 luni. Majoritatea cererilor au venit din partea companiilor industriale/logistice, care doresc să se dezvolte în România, vizând oraşe precum Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Cluj, Timişoara.
F. A. În primul trimestru din 2010, piaţa logistică din România a fost mai dinamică, în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2009. Cererea a crescut, iar dezvoltatorii au devenit mai optimişti în ceea ce priveşte revenirea pieţei, în special în sectoarele industrial şi retail, potrivit unui comunicat DTZ Property Times remis redacţiei.
Cererea a fost orientată către spaţii medii, cu suprafaţa cuprinsă între 1,000 şi 3,000 mp, venind majoritar din partea companiilor de distribuţie. Sectoarele de retail şi logistică au rămas stabile, având, însă, potenţial de dezvoltare. Volumul total al suprafeţelor închiriate a atins valoarea de 15,000 mp în Bucureşti, fiind reprezentat prin numai câte