În funcţie de destinaţia dorită, oricând există variante ieftine de cazare - fie că este vorba despre pensiuni, hosteluri sau apartamente închiriate temporar. Cheia se află pe internet. Sursa: Shutterstock
Vor să deţină controlul asupra vacanţei lor, nu le place să se târască în spatele unui ghid turistic, să se ia după un consultant „mai mult sau mai puţin experimentat” sau să depindă de toanele unui şofer de autocar. Mulţi turişti decid să-şi organizeze concediul pe cont propriu.
ABC-ul călătoriei
Alegerea oferă o mulţime de avantaje, dar presupune şi o serie de riscuri. Procedurile sunt însă standard: în primul rând, se optează pentru mijlocul de transport preferat, apoi pentru destinaţia/circuitul dorit şi varianta de cazare cea mai convenabilă. Cel mai important rol în pasul următor îl are motorul de căutare Google: aici se găsesc o serie de site-uri cu hoteluri, hosteluri, campinguri, preţuri, condiţii şi numere de contact.
Indiferent de opţiunea fiecăruia, turiştii ar trebui ca înainte de plecare să-şi procure o hartă şi un ghid turistic pentru a-i ajuta să se orienteze la faţa locului. Informaţii foarte necesare sunt şi cele legate de mijlocul de transport, legături - dacă nu se merge cu maşina - şi distanţele dintre obiective.
Sejur la munte/mare/băi sau pentru vizitarea unei regiuni
Cei care aleg o staţiune dintr- o ţară nu foarte îndepărtată, cum sunt Bulgaria, Grecia, Ungaria sau Croaţia pot să-şi rezerve cazarea la hotel pe diverse site- uri sau chiar telefonic. Există o mulţime de portaluri cu ofertele a sute de hoteluri din cele mai populare regiuni.
În Croaţia, de exemplu, cei care vor să plătească mai puţin pot opta pentru cazarea în bungalouri, care poate fi şi de 15 euro/ persoană/noapte, în timp ce în Bulgaria sunt disponibile mai multe complexuri rezidenţiale constru