Deşi a început să vină la baza nautică numai pentru distracţie şi în ciuda înălţimii care îl dezavantajează, Ionuţ a ajuns vicecampion naţional la canoe-dublu.
Tocmai a terminat clasa a şaptea şi până acum a reuşit să obţină mai multe medalii la competiţiile regionale, dar cea mai importantă reuşită a lui este că a devenit vicecampion la canoe, la dublu, împreună cu coechipierul său Alin Blenovici. Dintre toţi colegii săi de antrenamente, Ionuţ are cea mai mică înălţime, raportat la cei 14 ani ai săi şi se amuză copios, făcând pe bufonul în faţa tuturor. De altfel, adolescentul povesteşte că, inclusiv la canoe a venit tot pentru distracţie şi recunoaşte că statura sa nu îl prea ajută.
La canoe trebuie să ai forţă când mânuieşti pagaia, iar Ionuţ pare să fi rămas cu doi sau trei ani în urmă faţă de ceilalţi băieţi împreună cu care taie zilnic, de primăvara şi până toamna târziu, faţa lacului Cinciş. Deşi la toamnă va intra în ultima clasă de gimnaziu, pare mai degrabă un boboc de-a cincea. Cu toate astea nu se lasă mai prejos, iar reuşita lui e cu atât mai meritorie.
Mai uşor în doi
„Am venit aici de când eram foarte mic. Îl însoţeam pe fratele meu, care acum are 18 ani. Într-o zi, am început şi eu antrenamentele. Îmi place, pentru că, deşi muncim mult, e şi multă distracţie, mai ales vara când, pe lângă vâslitul intens, te mai poţi bucura şi de o baie, dar şi de soare”, a spus Ionuţ. Ionuţ spune că cel mai bine e să lucrezi în echipă, pentru că, dacă la simplu trebuie să te descurci de unul singur, la dublu te mai ajută şi coechipierul. În acest caz e foarte important, însă, echilibrul şi ritmul pe care trebui să îl aibă cei doi. Odinioară, la Baza Nautică de la Cinciş se făcea şi caiac, ba mai mult, chiar şi fetele puteau să se antreneze aici. Între timp, s-a constatat că hunedorenii nu prea au aptitudini pentru asta şi că sunt