Peste 420 de elevi din nouă unităţi de învăţământ din Sălaj, alături de 40 de profesori şi consilieri şcolari, au fost informaţi în legătură cu pericolul consumului de plante "etnobotanice".
În perioada 3-14 iunie, reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Sălaj a derulat o campanie de informare a elevilor de gimnaziu şi liceenilor legat de efectele nocive asociate consumului de substanţe şi plante cunoscute sub denumirea de "etnobotanice".
Proiectul "Dependenţi de libertate" a fost implementat în nouă unităţi de învăţământ din Zalău, Jibou, Cehu Silvaniei, fiind cooptaţi 420 de elevi şi 40 de profesori şi consilieri şcolari. Părinţii elevilor participanţi au primit scrisori cu sfaturi utile în formarea unui rol proactiv în prevenirea consumului de "etnobotanice", încurajarea comunicării, exprimării afecţiunii şi oferirii de sprijin în situaţii critice a copilului.
"S-a urmărit prin această acţiune schimbarea percepţiei false promovate de comercianţii acestor categorii de produse în rândul tinerilor, a familiilor lor şi a comunităţii", a declarat insp. Merce Valer, coordonatorul CPECA Sălaj.
Parteneri în derularea proiectului au fost Compartimentul Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Poliţia de Proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Crucea Roşie.