De ce cînd mai ies seara la o bere nu văd şi oameni în vîrstă relaxîndu-se la o terasă? Principalul şoc în Vest este să constaţi că există viaţă şi după 50 de ani, că oamenii se întîlneasc, beau o bere, mănîncă cîte ceva, se plimbă prin oraşele mari pe la 11-12 noaptea. În Bucureşti, oamenii ceva mai în vîrstă au dispărut din spaţiul public. Îi vezi doar dimineaţa înghesuindu-se în autobuze şi atît. Mă uit acum la televizor şi văd vîrstnici plîngîndu-se, inundînd bulevarde etc.
E iarăşi puţin ciudat. Cînd avem imagini din UE cu protestatari, observăm că tinerii sînt majoritari. Aici, la mai toate manifestaţiile, am văzut o majoritate de pensionari. e adevărat că pensiile nu au fost atinse în altă parte, dar tot mi se pare stranie revoluţia 60 plus şi pasivitatea completă a tinerilor.
Explicaţii? să fie generaţia tînără complet amorţită în corporatism, condiţionările jobului, ale creditului etc? cît de reală e ruptura tineri-vîrstnici… absenţa tinerilor din protestele de stradă arată poate şi greaţa de tot ce e legat de politică, inclusiv de protestul demonetizat cumplit de sindicalişti, politicieni, televiziuni. Habar n-am, cert e că în Vest tinerii se bat cu jandarmii, în Est pensionarii sînt cei care blochează străzile…
Slabe şanse oricum să treacă moţiunea. Şi, în afară de ăia din stradă, nu ştiu cine din mediul politic sau de afaceri şi-ar dori cu adevărat să cadă guvernul – Vantu poate, pentru ca vrea sa scape de ANAF, Voiculescu care vrea sa scape de presiuni de acelaşi tip şi Patriciu ca sa vîndă dup-aia dolari:). dar politicienii nu o vor, cei cu afaceri cu PDL sau ăia (puţini) cu afaceri apolitice nu şi-o doresc. Ca să ce? ca să ai iar o vară de blocaje, de jocul de-a numirea premierului. Ăia bine plasaţi preferă linişte. Şşşşt.
De ce cînd mai ies seara la o bere nu văd şi oameni în vîrstă relaxîndu-se la o terasă? Principalul şoc în