Dan Stefan a reuşit să-şi depăşească problemele de sănătate definite de societate „handicap”, dezvoltându-şi talentul în pictură şi grafică. Până acum, şi-a pus semnătura pe 100 de lucrări de artă.
a doar 6 luni de la naştere, din cauza unui supradozaj cu antibiotice, Dan şi-a pierdut auzul. Cu ajutorul unui aparat auditiv şi multe ore de logopedie, a reuşit să înveţe să comunice cu cei din jur.
Apoi a urmat o şcoală normală şi a fost printre primii la învăţătură din clasă. La vârsta 15 ani, din cauza stresului, a fost diagnosticat cu diabet, devenind insulino - dependent.
Se spune că destinul îţi ia cu o mână, iar cu alta îţi dă. Aşa s-a întâmplat, se pare, şi în cazul lui Dan. „De la vârsta de 5 ani a început să-mi placă să desenez tot felul de compoziţii cu personaje şi maşini”, povesteşte Dan.
Părinţii au fost primii care l-au încurajat să picteze, iar pasiunea lui n-a trecut neoservată de profesorii de desen de la şcoală. „În gimnaziu, doamna profesoară de desen, Doina Perneşiu, a fost cea care m-a învăţat tainele desenului“, spune tânărul .
A urmat liceul, unde l-a avut ca îndrumător pe regretatul pictor sălăjean prof. Szabo Vilmoş, apoi Facultatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca , secţia Pedagogia Artelor. Acum lucrează la proiectul de final de master, specializarea Grafică .
Vrea să devină un artist cunoscut
Dificultăţile de exprimare nu l-au oprit să-şi urmeze visul de a deveni un artist cunoscut. Şi-a pus deja semnătura pe 100 de lucrări. Recunoaşterea ca artist a venit după numeroasele premii obţinute la concursuri naţionale şi internaţionale de gen, dintre care, spune el, locul III la concursul internaţional „Uşi deschise”, de la Giurgiu, şi locul II, la concursul naţional „Fantasticul din mine şi din afara mea”, de la Arad. A avut trei expoziţii personale la Muzeul Judeţean de