Raport extrem de dur al Departamentului de Stat, în privinţa măsurilor de combatere a traficului de persoane în România. Autorităţile române nu respectă "nici măcar standardele minime pentru eliminarea traficului". România a regresat în domeniul combaterii traficului de persoane şi asistenţei victimelor. Iată ce spune la RFI directorul executiv al organizaţiei neguvernamentale Alternative Sociale, Cătălin Luca.
Raport extrem de dur al Departamentului de Stat, în privinţa măsurilor de combatere a traficului de persoane în România. Autorităţile române nu respectă "nici măcar standardele minime pentru eliminarea traficului", pentru care România este şi ţară sursă şi ţară de destinaţie.
În raport, Departamentul de Stat american constată că pe fondul crizei, statul român nu a mai făcut nici un efort pentru protecţia victimelor acestui fenomen : nici nu a mai garantat serviciile de bază în instituţiile publice implicate, nici nu a mai oferit bani organizaţiilor neguvernamentale, care se ocupă de acestă gravă problemă.
România a regresat în domeniul combaterii traficului de persoane şi asistenţei victimelor. Iată ce spune la RFI directorul executiv al organizaţiei neguvernamentale Alternative Sociale. Cătălin Luca (audio) precizează că din cele patru instituţii care ar trebui să se ocupe de victimele traficanţilor, nici una nu îşi asumă responsabilitatea.
"Observăm o relaxare teribilă a instituţiilor guvernamentale, o relaxare în problematica traficului, dar nu doar în problematica traficului de persoane. Dacă întrebaţi victimele, poate că singura instituţie care-şi face treaba este DIICOT-ul în momentul de faţă. Dacă le întrebaţi de această asistenţă şi de consilierea psihologică pe care ar trebui s-o primească, o să vedeţi că de la nici una dintre aceste instituţii nu primesc asistenţă", spune Cătălin Luca.
Cătălin Luca, despre traficul de p