Are 36 de ani de muncă şi în tot acest timp a fost cofetar, patiser, iar de mai bine de un deceniu este bucătăreasă.
Mariana Moldovan vine dintr-o familie pasionată de gastronimie, însă culmea, ei nu i-a plăcut dintotdeauna să gătească. „Când eram copilă, până în adolescenţă nici nu am băgat în seamă bucătăria. Era mama sau bunica care făceau mâncare. După o vreme, am început să-mi bag nasul. De cele mai multe ori stricam preparatele, dar îmi şi ieşea... ca la orice început", povesteşte râzând femeia. După nenumărate încercări cu sau fără izbândă, Mariana şi-a dat seama că îi place. Nici nu a stat prea mult cu buletinul în buzunar că s-a dus la Mureş, la şcoală. După câţiva ani de studiu şi practică, a ieşit cofetar-bucătar. „De mică îmi doream să muncesc într-o cofetărie, vorba aceea cu ai grijă ce-ţi doreşti, că ţi poate împlini, mi s-a adeverit mai repede de cât mi-am putut imagina", spune Mariana.
Şi-a făcut majoratul în cofetărie
Abia a ieşit de pe băncile şcolii că a şi fost repartizată la un laborator de cofetărie, pe aceea vreme fiind situat pe centrul vechi. Aici a făcut prăjituri nu prea mult timp, pentru că s-a mutat la un alt laborator, al AP-ului, la Han. În acest loc, şi-a petrecut 18 ani din viaţă, ocupându-se în principal, cu prepararea produselor de cofetărie, realizarea decoraţiunilor pentru acestea, ambalarea şi pregătirea pentru comercializare a produselor, exploatarea echipamentelor pentru copt şi răcit, dar şi cu prepararea semipreparatelor şi a produselor de patiserie.
A lăsat dulciurile în favorare tigăii
În toţi aceşti ani, Mariana a făcut mii şi mii de dulciuri, produse de patiserie, prăjituri, aluaturi, mixturi, cozonaci şi creme, îngheţată, produse semifinite şi finite de cofetărie. Laboratorul s-a desfiinţat şi s-a axat pe cealalată specializare a ei: bucutăria. Mai bine de 2 a fost bucătăreasă la un cunoscut