Grupul american este singurul care va continua discuţiile cu CE Craiova, pentru a realiza un grup de 500 MW la Işalniţa, investiţie cotată la peste 650 de milioane de euro.
Compania americană AES Corporation este singurul ofertant pentru realizarea grupului de 500 MW pe care Complexul Energetic (CE) Craiova vrea să îl dezvolte la Işalniţa, după ce grupul CEZ (Cehia) şi Edison (Italia) s-au retras din competiţie. „Avem o singură ofertă, din partea AES Corporation. Oferta lor trebuie reevaluată şi abia la sfârşitul lunii vom şti ce vom face“, a precizat Constantin Bălăşoiu, directorul CE Craiova. Pentru realizarea investiţiei de la Işalniţa, se înscriseseră trei companii: AES Corporation, CEZ şi Edison. Primii care s-au retras au fost cehii de la CEZ, urmaţi de italieni. Construcţia grupului de 500 MW ar dura circa trei ani, iar investiţia s-ar putea ridica la 650 de milioane de euro, au anunţat reprezentanţii companiei.
Investiţia este de tip brownfield. CE Craiova va pune la dispoziţie facilităţile existente la Işalniţa: teren, cale ferată, gaze, apă de răcire, accesul la reţeaua de transport a energiei electrice etc., în timp ce investitorul trebuie să aducă finanţare. Sucursala Işalniţa a complexului este amplasată în partea central-nordică a Doljului, în Lunca Jiului, la circa 11 kilometri de Craiova. Termocentrala Işalniţa este una dintre cele mai mari din ţară, cu o capacitate instalată de 930 MW. Prin construirea noului bloc energetic, CE Craiova ar ajunge la o putere instalată de 1.430 MW, devenind a doua din România, după cea de la Turceni. Grupul american este singurul care va continua discuţiile cu CE Craiova, pentru a realiza un grup de 500 MW la Işalniţa, investiţie cotată la peste 650 de milioane de euro.
Compania americană AES Corporation este singurul ofertant pentru realizarea grupului de 500 MW pe care Complexul Energeti