Valul de căldură care s-a abătut asupra judeţului nostru este din ce în ce mai greu de suportat. Din cauza că SC Apă Canal a oprit apa rece, sute de pensionari, bolnavi şi familii cu copii mici se chinuie să supravieţuiască la peste 35 de grade Celsius.
Duşul sau chiar băutul unui pahar cu apă, au devenit mari dorinţe. Mai grav este că veceurile s-au umplut, canalizările s-au înfundat şi, din cauza căldurii, mirosul pestilenţial din locuinţe este greu de suportat.
În ciuda porţiei de 50 de litri de apă - pe care conducerea SC Apă-Canal susţine că n-au solicitat-o toate asociaţiile la care s-a sistat furnizarea – pericolul epidemiologic nu poate fi neglijat. Locatarii, mai ales cei bun-platnici sunt revoltaţi de penitenţa cumplită la care sunt supuşi din cauza vecinilor care nu-şi plătesc întreţinerea.
«Este iadul pe pământ»
Locatarii Asociaţiei 714 din Micro 38 îşi duc traiul mai rău ca-n ţările subdezvoltate. Maria Patache locuieşte la blocul N11, în Micro 28, şi, în ciuda faptului că nu are datorii la întreţinere, este nevoită să străbată câţiva kilometri pentru a face rost de apă.
„,Mă duc de două ori pe săptămână la Vânători şi îmi aduc apă de acolo, de la fântână. Sunt bolnavă de diabet şi trebuie să consum multe lichide. Cu ce să ne spălăm pe noi, vasele rufele, veceul ?! Mirosul se simte deja pe holul blocului”, s-a plâns femeia.
Alţi locatari cară apă cu bidoanele de la un izvor din cartierul Fileşti. „Suntem disperaţi, nu mai putem trăi în asemenea condiţii. Aducem apă despre care nici nu ştim dacă este potabilă. Este foarte cald şi nu avem apă nici măcar pentru veceu. De ce plătim noi facturile? Vindem tot şi ne mutăm la ţară. Este iadul pe pământ aici”, s-a plâns Maria Munteanu, una dintre locatarele care şi-a plătit facturile.
În aceiaşi situaţie dramatică se află şi câteva familii care au copii mici