Hotărârea Tribunalului Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.
Medicul Răzvan Trancă a cerut, în 21 iulie 2009, la Tribunalul Bucureşti, să fie repus în funcţia de medic primar chirurg în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti. În schimb, conducerea unităţii susţinea că reîncadrarea acestuia este inadmisbilă şi ar contrazice valorile instituţiei.
Demis pentru că a prejuduciat imaginea spitalului
Reprezentanţii spitalului de copii au hotărât, în ianuarie 2009, printr-o decizie a Consiliului de Administraţie, ca medicul Răzvan Trancă să nu mai profeseze în cadrul instituţiei, “din cauza conduitei etice şi profesionale necorespunzătoare de care a dat dovadă în ultimii ani, precum şi a prejudiciului de imagine cauzat spitalului”.
Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, în 2 martie, pe Răzvan Trancă, cu privire la acuzaţiile de tentativă de omor şi viol, instanţa respingând totodată, cererea de daune morale şi materiale făcută de Andreea Mocanu, pacienta sa.
Instanţa a dispus achitarea medicului pentru tentativa de omor pe motiv că fapta care a fost imputată nu există.
Achitat de viol, condamnat pentru tentativă de omor
De asemenea, acţiunile civile ale Andreei Mocanu şi ale spitalului de urgenţă unde a fost internată aceasta, precum şi cererea de instituire a sechestrului pe averea medicului au fost respinse.
În 29 ianuarie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti l-a achitat pe Răzvan Trancă pentru acuzaţia de viol faţă de Andreea Mocanu, dar l-a condamnat pe doctor la patru ani cu suspendarea executării pedepsei pentru tentativă de omor calificat şi dispunând ca acesta să-i plătească tinerei daune morale de 50.000 de lei.
În anul 2007, medicul Răzvan Trancă a fost acuzat de viol şi tentativă de omor de către Andreea Mocanu, o pacie