Odată cu sosirea verii, doamnele şi domnişoarele îşi scot din şifonier pălăriile, uitate într-un colţ de toamna trecută.
După cum bine se ştie, pălăriile au avut dintotdeauna un rol important în ţinutele estivale, atât datorită protecţiei pe care o asigură împotriva razelor fierbinţi ale soarelui, cât şi datorită notei de eleganţă şi rafinament pe care o asigură. În această vară, modelele de pălării îşi păstrează acel aer retro al anilor ‘70. Pentru acest sezon, designerii recomandă mai ales pălăriile din paie de culoare neagră sau de culoare închisă, cât mai accesorizate. Pentru reprezentantele sexului frumos mai îndrăzneţe, designerii propun bonetele, dar şi turbanele sau pălăriile din material croşetat, în nuanţe de turcoaz, mov, galben, roşu sau verde măsliniu.
Tradiţie şi modernism
De altfel, femeile şi-au acoperit dintotdeauna capul cu văluri, baticuri sau glugi. Primele pălării adevărate au apărut însă abia la sfârşitul secolului al XVI-lea. Cine poate uita distinsele doamne din pânzele lui Rembrandt, care privesc languros pe sub borurile amplelor pălării, decorate cu pene de păun, sau de doamnele „baroc-rococo“ cu peruci albe imense în care se pierdeau fel de fel de pălării acoperite cu funde decorative şi panglici, flori din catifea sau tuluri cu broderii. Ca să nu mai vorbim de nonconformista Coco Chanel şi de ale ei pălării simple cu boruri înguste. În Marea Britanie, cultura pălăriilor este una de mare stil şi savoare. Orice cursă de echitaţie trebuie celebrată alături de cea mai frumoasă pălărie din garderobă, iar petrecerile încep de fiecare dată cu o „paradă“ a pălăriilor de seară.
O pălărie pentru orice ocazie
Atenţie mare la alegerea pălăriei în funcţie de ocazia cu care trebuie să o purtaţi. Pentru plajă, designerii recomandă o pălărie din paie, cu boruri largi, iar pentru plimbare, una din m