Inspectorii sanitar-veterinari au demarat o campanie intensa de verificare a celor care comercializeaza si prepara produse perisabile. Asta pentru ca temperaturile au crescut simtitor si ca, in astfel de conditii meteo, alimentele perisabile trebuie atent verificate.
Totusi, pana acum nu au fost depistate abateri grave, dar inspectorii le atrag atentia comerciantilor sa-si limteze aprovizionarea in parametrii optimi.
"Deocamdata se incadreazai intr-un comert civilizat si le-am atras atentia comerciantilor sa tina cont de capacitatile lor de depozitare si sa-si verifice mereu marfa din lazile frigorifice", declara dr Octavian Popescu, sef DSVSA Petrosani.
Au fost verificate de inspectorii de specialitate si spatiile de comercializare in regim en -gross, iar populatia e sfatuita sa faca sesizari, atunci cand constata nereguli in locurile din care cumpara alimente.
"Verificam la depozitele en-gross felul in care sunt depoziotate sucurile, apa minerala si celelalte produse perisabile. Omaneii sunt rugati ca atunci cand observa nereguli sa ne sesizeze pentru ca suntem dispusi sa facem controale", mai spune Popescu.
In ultimele zile temperaturile au crescut simtitor, iar inspectorii sanitari au interzis celor care vand lapte in Piata Dacia sa mai vanda astfel de produse, pana ce administratia nu le va pune la dispozitie spatii frigorifice.
Inspectorii sanitar-veterinari au demarat o campanie intensa de verificare a celor care comercializeaza si prepara produse perisabile. Asta pentru ca temperaturile au crescut simtitor si ca, in astfel de conditii meteo, alimentele perisabile trebuie atent verificate.
Totusi, pana acum nu au fost depistate abateri grave, dar inspectorii le atrag atentia comerciantilor sa-si limteze aprovizionarea in parametrii optimi.
"Deocamdata se incad