Fondurile de investiţii au reînceput să caute oportunităţile din regiunea centrală şi estică a Europei, iar valoarea tranzacţiilor din perioada următoare este aşteptată să crească. România însă este ţinută pe loc de politicieni. Deşi problemele economiilor din zona centrală şi de est a Europei sunt departe de a se fi încheiat, investitorii par să fie tot mai puţin îngrijoraţi faţă de viitorul acestei regiuni. Cel puţin aşa reiese din ultimul Deloitte Central Europ
Fondurile de investiţii au reînceput să caute oportunităţile din regiunea centrală şi estică a Europei, iar valoarea tranzacţiilor din perioada următoare este aşteptată să crească. România însă este ţinută pe loc de politicieni.
Deşi problemele economiilor din zona centrală şi de est a Europei sunt departe de a se fi încheiat, investitorii par să fie tot mai puţin îngrijoraţi faţă de viitorul acestei regiuni. Cel puţin aşa reiese din ultimul Deloitte Central Europe Private Equity Confidence Survey, ajuns la a 15-a ediţie.
Indicele de încredere stabilit de Deloitte în urma interogării principalilor reprezentanţi ai investiţiilor private equity a urcat până la o cotă de aproape trei ori mai mare faţă de minimul înregistrat în octombrie 2008, respectiv 140 de puncte faţă de 48 de puncte. Cota reprezintă nivelul de încredere a reprezentanţilor industriei faţă de economiile din regiune în următoarea perioadă (şase luni, începând cu luna aprilie). Trebuie menţionat că studiul a fost efectuat înainte de declanşarea crizei din Grecia, situaţie care ar putea modifica parţial răspunsurile respondenţilor.
Investitorii caută oportunităţi
„La nivel global, economiile au datorii mari care ar putea întâzia creşterea“, spune Garret Byrne, partener al M&A Transaction Service Leader Central Europe. Totuşi, datele de până acum „ne dau impresia că piaţa de private equity a redevenit activă, cu u