Pe piaţa authtonă, primul restaurant al companiei a fost inaugurat în 1995. În prezent, gigantul american are 62 de unităţi, şi va mai deschide încă şapte. Primul restaurant McDonald’s din România a fost deschis în Piaţa Unirii din Bucureşti, în ziua inaugurării fiind serviţi peste 15.000 de clienţi, stabilind un record în Europa Centrală.
Restaurantul fast-food s-a instalat în frunte unităţilor de alimentaţie publică din România, dar şi în topul preferinţelor. Şi asta în pofida faptului că specialiştii sunt de părere că nu e prea sănătos să mânânci la astfel de restaurante. McDonald’s, liderul restaurantelor de tip fast-food din România, a împlinit 15 ani de când a intrat pe piaţa authtonă.
Primul restaurant a fost inaugurat pe 16 iunie 1995, la parterul magazinului Unire, din Bucureşti. În prima zi de funcţionare, 15.000 de români au mâncat celebrii hambrugeri, pe care până atunci îi adulmecau prin reclamele din Occident. De atunci şi până în 2010, peste 500 de milioane de români au trecut pragurile McDonald’s, adică o medie de 140.000 de clienţi zilnic. Din 1995 şi până acum, McDonald’s a deschis nu mai puţin de 62 de restaurante, în 21 de oraşe.
Cum era de aşteptat, peste jumătate dintre acestea se află în Capitală. McDonald’s România intenţionează să mai deschidă în acest an unul-două restaurante în Bucureşti, după ce a inaugurat de la începutul anului două unităţi noi, investiţiile totale ridicându-se la 47 milioane lei, şi vizează creşterea afacerilor cu 5%. Pentru anul viitor compania vizează deschiderea a trei unităţi noi în România şi renovarea altor cinci restaurante existente. Investiţiile pentru anul viitor se vor ridica la 70 milioane de lei.
Potrivit conducerii companiei, din 2012 McDonald's va continua procesul de extindere pe piaţa locală prin deschiderea a cinci-zece restaurante pe an.Referitor la rezultatele financiare ale Mc