În timp ce toată lumea se vaită de salarii, toţi recunoaştem că salariile preşedintelui, premierului şi miniştrilor sunt extrem de mici în raport cu func-ţiile pe care le ocupă, afirmă Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. "Din cauza asta, nu poţi să ai în Guvern miniştri de cea mai înaltă calitate, pentru că nu îi poţi răsplăti pe măsură. Iar cei care sunt bogaţi au o agendă paralelă cu cea a reformei", a declarat consilierul guvernatorului Mugur Isăres-cu, adăugând că de aceea îşi menţine ipoteza de corupţie la nivel înalt.
Domnia sa este de părere că pentru dezvoltarea ţării noastre, trebuie să creas-că investiţiile publice. Consilierul guvernatorului BNR a subliniat că ţara noastră, chiar şi în perioada anilor de creştere economică, a crescut doar în corelaţie cu intrările de capital din străinătate. Domnia sa mai spune că deşi există o cerere din partea mai multor structuri către Guvern, acesta nu are ce face decât să păstreze un cadru propice pentru investiţii.
O altă problemă pe care a evidenţiat-o Lucian Croitoru este cea a sis-temului public şi în special faptul că o foarte mare parte din pensionari s-au retras din activitate la 40 de ani. "Cel puţin 300.000 de pensionari s-au pensionat pe caz de boală în mod fraudulos", subliniază domnul Croitoru. Totodată, 500.000 de angajaţi din sistemul public nu au de lucru, sunt "în plus". Domnia sa a menţionat şi lipsa unei reforme în adevăratul sens al cuvântului în domeniul sănătăţii, dar şi în cel al învăţământului.
* Excepţiile impozitare sunt un cost invizibil
În domeniul fiscal, excepţiile reprezintă un cost invizibil din cauza căruia creşte nivelul de impozitare efectivă, a declarat, ieri, consilierul Guvernatorului Băncii Naţionale a României, Lucian Croitoru, în cadrul unei conferinţe. Domnia sa consideră că noi suntem departe de cum ar trebui să fim, avem foarte multe exce