Timp de trei zile, localitatea tulceană Sfântu -Gheorghe a fost capitala verde a biodiversităţii. Peste 150 de participanţi din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Serbia, Slovacia şi România s-au reunit pentru a prezenta proiecte şi soluţii în vederea protejării resurselor de apă şi a biodiversităţii. Evenimentul, organizat de Veolia Apa, în parteneriat cu UNESCO şi Ministerul Afacerilor Externe, are loc în contextul în care 2010 este Anul Internaţional Al Biodiversităţii.
Timp de trei zile, localitatea tulceană Sfântu -Gheorghe a fost capitala verde a biodiversităţii. Peste 150 de participanţi din Austria, Bulgaria, Cehia, Germania, Serbia, Slovacia şi România s-au reunit pentru a prezenta proiecte şi soluţii în vederea protejării resurselor de apă şi a biodiversităţii.
Evenimentul, organizat de Veolia Apa, în parteneriat cu UNESCO şi Ministerul Afacerilor Externe, are loc în contextul în care 2010 este Anul Internaţional Al Biodiversităţii.
Zilele europene ale biodiversităţii de la Sfântu Gheorghe au reunit autorităţi centrale şi locale, ONG-uri de mediu, reprezentanţi UNESCO şi reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării într-un schimb de experienţă privind mediul înconjurător.
Tema de anul acesta a fost „Protejaţi cele 12.000 de leghe de mări europene".
Din postura de organitor, Bruno Roche, director general Apa Nova Bucureşti explică " Trebuia găsită o temă diferită de cea de anul trecut. Aşadar, pornind de la ideea că Dunărea se varsă în Marea Neagră iar aceasta este în contact cu alte mări şi inspirându-ne din Jules Verne cu a sa „20 mii de leghe sub mări”, ne-am gândit să alegem această temă „Protejaţi cele 12 mii de leghe de mări europene”.
Pentru că ne dăm seama astăzi că mările sunt în contact cu arii naturale protejate, cum este Delta Dunării, care sunt extrem de vulnerabile. Vedem ce se întâmplă