Craiovenii care au centrale de apartament vor fi cei mai afectaţi de lipsa presiunii apei din reţeaua de distribuţie a oraşului.
Este cunoscut faptul că o centrală de apartament porneşte numai dacă apa furnizată din reţeaua la care este racordată are o anumită presiune, cel puţin 0,5 barr. Cum furnizorul oraşului, Compania de Apă Oltenia (CAO), anunţă că, în intervalul 16-21 iunie, apa va avea o presiune inferioară celei asigurate în regim normal, centraliştii sunt nevoiţi să treacă la duşuri reci. Mai greu va fi cu duşurile reci pentru proprietarii de la etajele superioare.
„Pentru producerea de apă caldă menajeră, o centrală de apartament trebuie să primească apă din reţea la un minim de 0,5 barr, dar cele mai multe au nevoie de o presiune normală de 0,8 barr - 1,5 barr. În condiţiile în care apa nu are presiune, beneficiarul nu va avea apă caldă în locuinţă. Ceea ce este foarte posibil să se întâmple în următorul interval de timp în Craiova“, susţine Radu Dorobanţu Gheorghe, managerul unei firme care comercializează şi montează centrale de apartament.
Dacă reţeaua de distribuţie a apei va fi alimentată gravitaţional din rezervoarele staţiei de la Şimnic, sunt puţine şanse să fie folosite şi maşinile de spălat. „Va fi dificil, pentru că acest interval coincide şi cu perioada de caniculă. Eu locuiesc la etajul patru şi am înţeles că scăderea presiunii în reţea ar afecta şi alimentarea maşinii de spălat. Nu ştiu cum ne vom descurca“, a spus o locatară din cartierul George Enescu.
În schimb, reprezentanţii asociaţiilor speră ca apa, şi prin cădere gravitaţională, să ajungă în apartamentele craiovenilor, fie că deţin sau nu centrale.
„Eu am în asociaţie şi blocuri-turn de pe bulevardul Nicolae Titulescu, iar în unele proprietarii au montat centrale“, a spus administratorul Asociaţiei 5 „Nicolae Titulescu“, Ion Beznă.
Răbdare