Delicat, proaspăt şi plin de arome, jeleul de căpşune adună într-un pahar esenţa întregii veri, reprezentând desertul ideal pentru petreceri şi picnicuri, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Numărul de porţii: 6
Ingrediente:
450 de grame de căpşune proaspete, spălate, tăiate în sferturi
zeama unei lămâi
100 de grame de zahăr
8 plicuri de gelatină
1 sticlă de vin rose acidulat
24 de jumătăţi de căpşune
Mod de preparare:
Aşezaţi cele 450 de grame de căpşune într-un bol, cufundat într-o tigaie largă cu apă care fierbe la foc mic. Adăugaţi peste căpşuni sucul de lămâie şi zahărul. Acoperiţi cu o folie de bucătărie şi expuneţi-le la abur timp de 30 de minute.
Plasaţi căpşunele şi sucul acestora într-o sită largă şi lăsaţi-le să se scurgă timp de 2-3 ore. Nu apăsaţi deasupra pulpei, altfel sucul care se scurge va deveni opac.
Aruncaţi pulpa. Umectaţi gelatina într-un bol, cu apă rece, pentru a se înmuia. Încălziţi sucul de căpşune într-o tigaie, la foc mic, până la punctul de fierbere.
Îndepărtaţi excesul de apă din bolul cu gelatină, adăugaţi sucul fierbinte de căpşune şi amestecaţi până se dizolvă. Lăsaţi să se răcească. Adăugaţi vinul rose acidulat şi lăsaţi câteva ore să se răcească total.
Plasaţi în fiecare pahar 3-4 jumătăţi de căpşune peste jeleu. Preparatul se serveşte rece. Delicat, proaspăt şi plin de arome, jeleul de căpşune adună într-un pahar esenţa întregii veri, reprezentând desertul ideal pentru petreceri şi picnicuri, scrie dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Numărul de porţii: 6
Ingrediente:
450 de grame de căpşune proaspete, spălate, tăiate în sferturi
zeama unei lămâi
100 de grame de zahăr
8 plicuri de gelatină
1 sticlă de vin rose acidulat
24 de jumătăţi de căpşune
Mod de preparare:
Aşezaţi cele 450 d