Senatul a respins, în şedinţa de plen de miercuri, propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune, iniţiată de Raluca Turcan (PD-L). Anterior, proiectul avusese aceeaşi soartă şi în Camera Deputaţilor.
Propunerea legislativă privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune a întrunit doar 17 voturi "pentru", 14 "abţineri", în timp ce 41 de senatori au votat "împotrivă". Raportul Comisiei de cultură a Senatului era favorabil propunerii legislative, dar cu amendamente.
În timpul dezbaterilor din plen, preşedintele Comisiei de pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă, Sergiu Nicolaescu, a cerut retrimiterea proiectului la comisie, pentru rediscutare. "Vreau să-mi fac mea culpa. Astăzi de dimineaţă m-am întâlnit cu nişte sindicalişti din cadrul SRTV şi SRR. Concluzia la care am ajuns este că în cadrul Comisiei ne-am pripit. (Comisia de Cultură a Senatului avizase favorabil proiectul, în unanimitate - n. n.) Eu v-aş ruga să faceţi o excepţie şi să amânaţi discutarea acestei legi pentru că, în condiţiile actuale, eu nu pot să o mai susţin", şi-a motivat Nicolaescu solicitarea.
Senatorul Radu F. Alexandru (PD-L) a susţinut, însă, că Senatul trebuie să dea un vot final în şedinţa de miercuri: "A retrimite acum legea la comisie este un demers absolut irelevant. Aveţi posibilitatea ca prin votul dumneavoastră fie să acceptaţi această nouă iniţiativă legislativă sau să rămânem în continuare pe forma veche a legii şi, într-o sesiune următoare, să încercăm o lege mai bună. Putem vota pentru sau împotrivă acum, iar funcţie de asta vom găsi calea cea mai potrivită".
Propunerea legislativă viza, în principal, depolitizarea conducerilor SRTV şi SRR.
În timpul dezbaterilor, un grup de circa 20 de s