Creşterea economică este în mâinile Guvernului. Iată ce spun la unison companiile din România, dar şi Banca Naţională. Un studiu Delloite România, citat de Hotnews arată că 34% dintre directorii de companii cred că doar stimulentele de la stat pot redresa economia.
Creşterea economică este în mâinile Guvernului. Iată ce spun la unison companiile din România, dar şi Banca Naţională.
Un studiu Delloite România, citat de Hotnews arată că 34% dintre directorii de companii cred că doar stimulentele de la stat pot redresa economia.
Un alt studiu al Băncii Naţionale a României recomandă clar acordarea unor garanţii de stat puternice. Ambele documente scot însă în evidenţă importanţa schimbării actualei politici fiscale.
Taxele şi impozitele trebuie să fie predictibile. Lipsa de stabilitate în domeniul fiscal reprezintă un motiv de îngrijorare pentru 27% dintre oamenii de afaceri.
13 procente dintre aceştia privesc cu teamă la eventualele majorări de taxe, pentru că şi costurile produselor şi serviciilor lor vor creşte.
Din studiul Delloite mai reiese că mai mult de o treime dintre oamenii de afaceri sunt nemulţumiţi de dialogul cu autorităţile fiscale: ei spun că abordarea inspectorilor fiscali este în continuare "restrictivă şi abuzivă".
BNR spune şi ea că în România e nevoie de un program de reducere a poverii fiscale, în paralel cu un program de eliminare a excepţiilor de la impozitare.
Banca Naţională propune patru paşi: circulaţia informaţiilor, nu a contribuabililor, cât mai puţine reglementări, existenţa biroului unic şi aplicarea principiului "o dată şi doar o dată", pentru plata obligaţiilor faţă de stat. Lea Berzuc, despre studiile Delloite şi BNR.
Creşterea economică este în mâinile Guvernului. Iată ce spun la unison companiile din România, dar şi Banca Naţională. Un studiu Delloite România, citat de Hotnews arată