La 24 de ore de la aflarea rezultatului moţiunii de cenzură, zvonurile privind o posibilă remaniere sunt dezminţite categoric de premierul Emil Boc. Nici un ministru nu părăseşte deocamdată echipa.Noi proteste la Atena. Ies în stradă atât bugetari cât şi angajaţi din sectorul privat. Guvernul francez vrea să ridice vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani, până în 2018 şi să majoreze impozitele pentru cetăţenii bogaţi.
La 24 de ore de la aflarea rezultatului moţiunii de cenzură, zvonurile privind o posibilă remaniere sunt dezminţite categoric de premierul Emil Boc. "Remanierile se fac, nu se discută" spune primul ministru pe care l-au despărţit 8 voturi de plecarea de la Palatul Victoria. Una peste alta Guvernul a scăpat de moţiune dar nu şi de criză. Vedem în 40 de minute dacă eşecul moţiunii are vreun efect pozitiv pe termen scurt asupra economiei.
Nici un ministru nu părăseşte deocamdată echipa. O demisie s-a produs însă, miercuri: pleacă din fruntea BNS Dumitru Costin, considerând acţiunile de protest organizate de federaţiile sindicale un eşec. Vor fi oamenii şi mai puţin mobilizaţi să iasă la proteste sau vorbim doar de o lovitură de imagine? Încercăm să ne lămurim în 40 de minute.
Noi proteste la Atena. Ies în stradă atât bugetari cât şi angajaţi din sectorul privat. Asta se întâmplă pe fondul grevelor organizate de mai multe categorii profesionale. Va fi cu noi în direct corespondentul RFI Monica Chihaia.
Guvernul francez vrea să ridice vârsta minimă de pensionare de la 60 la 62 de ani, până în 2018 şi să majoreze impozitele pentru cetăţenii bogaţi, în încercarea de a revitaliza bugetul dedicat pensiilor. Planul executivului va întâmpina, probabil, rezistenţă din partea sindicatelor.
La 24 de ore de la aflarea rezultatului moţiunii de cenzură, zvonurile privind o posibilă remaniere sunt dezminţite categoric de prem