Am urmarit, marti, ziua motiunii de cenzura, cateva luari de cuvant de la "inalta tribuna" a Parlamentului Romaniei. Cu mici exceptii, toti vorbitorii aveau dreptate in ceea ce afirmau si sustineau cu tarie in discursurile lor sau in drepturile la replica acordate de domnul presedinte Geoana. Cel mai elocvent mi s-a parut a fi, de departe, domnul presedinte Crin Antonescu.
Si domnul presedinte Ponta a vorbit frumos si domnul presedinte Adrian Nastase si domnul presedinte Gabriel Oprea ... au vorbit. Avem un nucleu de presedinti care, la prima vedere, ai fi tentat sa crezi ca va duce tara pe inalte culmi de progres si civilizatie.
Din pacate pentru noi, nu este deloc asa; in fata e vopsit gardu' si in spate ... populatia se zbate in saracie. Sa revin la presedintele Partidului National Liberal. Cum va spuneam, frumos discurs, combativ, la obiect, anti-dictatura si anti-coruptie.
Printre altele, Crin Antonescu a infierat ocuparea functiilor din aparatele ministeriale si din agentiile guvernamentale aflate sub directul patronaj al primului ministru si, implicit, al Partidului Democrat (fara Liberal, din punct de vedere ... liberal!) pe criterii clientelare.
Corect! Asa este. Nu poti ocupa o functie bugetara "bunicica" daca nu esti cel putin cunostinta, nepotul, varul, fiica, ginerele, amanta sau soferul unei persoane importante, nu dau nume! Nu "pupi" un contract cu statul daca nu esti pe filiera politica a momentului si daca nu-ti aduci prinosul de recunostinta partidului.
In schimb, poti accede in sferele inalte ale politicii dambovitene daca participi la propasirea idealurilor statutare ale partidului prin sponsorizari, sustinerea financiara a campaniilor electorale, defaimari, tradari si ... disciplina de partid. Aveti dreptate, domnule Antonescu. Este o stare generala de coruptie si o atmosfera de "familie