După patru ani de succes, Audi a efectuat un facelift modest la design, dar o evoluţie semnificativă la tehnologie. Noul TT este mai puternic, mai rapid şi mai atractiv. Va avea puterea să-şi consolideze poziţia de lider absolut? Am fost la Ingolstadt pentru a ne convinge.
Faceliftul lui TT propune un design uşor evoluat, cu ceva accente la partea frontală cu prize de aer mai mari, având un look tridimensional pronunţat, faruri de ceaţă plasate în inele de crom, grila în high gloss negru şi noi faruri cu lumini de zi LED-uri.
Spatele a primit accente mai sportive, un difuzor mai mare vopsit în negru şi o ţeavă dublă de evacuare a gazelor de eşapament pentru versiunea cu noul propulsor 2.0 TFSI. Are aceeaşi filosofie ASF - Audi Space Frame - o îmbinare fericită între aliaje de aluminiu şi oţel.
Aşa se face că acum caroseria are doar 206 de kilograme din care aluminiul cântăreşte 140 de kilograme, restul fiind oţel. De altfel, toată maşina este „light" la 1.240 de kilograme, fiind mai lungă cu doar 2 cm, restul dimensiunilor rămânând intacte.
Habitaclu uşor modificat
La interior regăsim aceeaşi notă evolutivă modestă. Au apărut inele de aluminiu la aeratoare, mai mult high-gloss negru, o margine gri la torpedou. Remarcabilă este apariţia unei tapiţerii de piele care este capabilă să reducă influenţa căldurii solare excesive. Nu se pune problema să contestăm supremaţia calităţii finisărilor interioare, benchmark pentru întreaga industrie.
Dar la un model cu o asemenea imagine ne permitem să visăm la un interior mai interesant desenat, o planşă de bord dintr-un material mai fericit ales. Cum Audi înseamnă progres prin tehnologie, nu designul este desemnat să facă furori.
Foarte performantă
Noul propulsor purtând tehnologie marca Audi este acest fabulos 2.0 TFSI dotat cu AVS - Audi Valve Sys