Plenul Senatului a respins miercuri noua lege de functionare a SRR si SRTv, cu 41 de voturi "impotriva", 17 "pentru" si 14 abtineri.
Solicitarea presedintelui Comisiei de cultura, social-democratul Sergiu Nicolaescu, de retrimitere la comisie nu a fost admisa, informeaza realitatea.net.
Presedintele Comisiei de cultura, Sergiu Nicolaescu, a propus retrimiterea la comisie, afirmand ca in prima faza senatorii s-au "pripit". "Vreau sa fac mea culpa. De dimineata m-am intalnit cu niste sindicalisti din SRR si SRTv. Concluzia la care am ajuns este ca in cadrul comisiei ne-am pripit. V-as ruga sa faceti o exceptie si sa amanati discutarea acestei legi, pentru ca in conditiile actuale eu nu pot sa o mai sustin", a spus Nicolaescu.
Secretarul Comisiei, democrat-liberalul Radu F. Alexandru, s-a opus ideii. "A retrimite acum legea la comisie este un demers absolut irelevant", a spus senatorul, precizand ca acesta este si punctul de vedere al grupului PDL.
Respingeri in serie
Propunerea lui Nicolaescu, de retrimitere la comisie, a fost respinsa, cu 61 de voturi "impotriva", cinci "pentru" si doua abtineri.
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a supus apoi la vot raportul proiectului, care a fost respins cu 41 de voturi "impotriva", 14 "pentru" si 16 abtineri, neintrunind numarul de voturi necesar pentru o lege organica.
In final, proiectul de lege a fost respins cu 41 de voturi "impotriva", 17 "pentru" si 14 abtineri. Senatul este Camera decizionala.
Numirea unui director interimar la SRTv a fost amanata marti, in plenul reunit al Parlamentului, asteptandu-se decizia Senatului in privinta legii SRR si SRTv, pe baza careia vor fi numite noile Consilii de Administratie ale celor doua institutii.
Plenul Senatului a respins miercuri noua lege de functionare a SRR si SR