România ocupă locul doi în Uniunea Europeană (UE), după Bulgaria, în funcţie de creşterea costurilor totale cu forţa de muncă din primul trimestru, de 7,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, la nivelul blocului comunitar cheltuielile avansând cu 2,2%, potrivit Eurostat. În ultimul trimestru al anului trecut, creşterea anuală a cheltuielilor cu forţa de muncă suportate de angajatorii din România a fost de 5,2%. În primele trei luni ale acestui an, salariul pentru o or
România ocupă locul doi în Uniunea Europeană (UE), după Bulgaria, în funcţie de creşterea costurilor totale cu forţa de muncă din primul trimestru, de 7,4%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009, la nivelul blocului comunitar cheltuielile avansând cu 2,2%, potrivit Eurostat.
În ultimul trimestru al anului trecut, creşterea anuală a cheltuielilor cu forţa de muncă suportate de angajatorii din România a fost de 5,2%.
În primele trei luni ale acestui an, salariul pentru o oră de lucru a urcat cu 7,3%, ritm depăşit doar de Bulgaria, unde remuneraţiile au avansat cu 10,9%, iar cheltuielile totale cu forţa de muncă au crescut cu 10,5%.
Toate datele privind România şi Bulgaria sunt provizorii, menţionează Eurostat.
Din cele 22 de state UE pentru care biroul de statistică al Comisiei Europene are date referitoare la primele trei luni ale acestui an, şase au înregistrat scăderi ale costurilor cu forţa de muncă, celelalte prezentând creşteri. Cele mai accentuate evoluţii negative se observă la Lituania (11%), Letonia (7,2%), Estonia (5,5%) şi Cehia (3,1%).
La nivelul UE, costurile salariale au urcat cu 2,3% în perioada ianuarie-martie, comparativ cu intervalul similar din 2009.
Costurile totale cu forţa de muncă includ cheltuielile legate de salarii şi pe cele nonsalariale, dar nu cuprind subvenţii sau cheltuieli precum cele legate de recrutare, pregătire sau echi