Ministrul Gabriel Oprea a transferat oraşului o serie de clădiri şi terenuri ale Ministerului Apărării Naţionale
Vizita ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, era anunţată alături de cea a ministrului Dezvoltării, Elena Udrea. Oprea a venit însă singur, presa locală fiind obişnuită cu anulările de ultim moment ale Elenei Udrea. Oprea s-a întâlnit cu primarul PDL Dorin Florea, pentru a-i preda o serie de obiective aparţinând Ministerului Apărării Naţionale. Primul este o fostă cazarmă militară, cu risc de prăbuşire în caz de cutremur, care a fost transferată Consiliului Local, împreună cu terenul aferent de 6,5 hectare. Aici va fi construit un nou cartier de blocuri ANL, dar cu o condiţie, stabilită de ministrul Oprea: "Pe aceste 6,5 hectare se construiesc locuinţe de tip ANL, este un proiect mai mare. Pentru Ministerul Apărării Naţionale 30% din aceste locuinţe revin tinerilor militari, nu mai puţin de 150 de locuinţe. Este un proiect foarte important atât pentru tinerii din Târgu-Mureş, cât şi pentru tinerii militari, tot din Târgu-Mureş".
Oprea a semnat şi transferarea unui drum către autoritatea locală, de 3,5 kilometri, care va fi folosit de oraş pentru dezvoltarea infrastructurii.
Ministrul a rezolvat şi problema Parchetelor mureşene, nevoite să se înghesuie de ani de zile în aceeaşi clădire cu judecătorii. Ministerul Apărării Naţionale le-a pus la dispoziţie o clădire, gratuit, pe o perioadă de 20 de ani, unde îşi vor desfăşura activitatea.
Cea de-a patra problemă pe care a rezolvat-o ministrul la Târgu-Mureş a fost cea a bisericii din curtea cazărmii militare, pe care o va muta pentru ca toţi enoriaşii să aibă acces la serviciile religioase.
Pe partea politică, Oprea a fost reticent în declaraţii, deturnând orice întrebare a presei legată de remaniere: "Competenţa constituţională pentru astfel de rema