Reprezentantii mai multor ONG uri care se ocupa cu problemele comunitatii rrome si cativa consultanti in domeniu au venit in Petrosani pentru a vizita comunitatile de aici.
Prima vizita a fost facuta la scoala si in Cartierul Colonie, acolo unde au luat primul contact cu realitatea din Petrosani. Rromii, insa, au ocazia sa afle acum cum pot ajunge mai usor sa discute cu autoritatile locale, sau cum pot fi sprijiniti in proiecte.
"Am discutat cu cei care sunt lideri ai grupurilor de rromi din comunitatile de aici si am observat ca sunt foarte receptivi in ceea ce priveste metodele de mobilizare a oamenilor.
Amnesty International critica Romania pentru prejudecati impotriva rromilor
Vrem sa-i invatam sa scrie o scrisoare de intentie sau sa isi discute si sa-si faca auzite problemele la nivelul comunitatii cu care sa si gaseasca solutii si cum sa intre in dialog cu autoritatile locale", a afirmat David Mark, director executiv Alianta Civica a Rromilor
Cei care au ajuns acum la Petrosani spun ca vor sprijini proiectele comunitatilor de rromi pentru educatie, sanatate, conditii de locuit sau chiar pentru a-i putea angaja sau califica.
"Vrem sa incurajam parteneriate cu institutiile publice pentru elaborarea unor proiecte prin care sa acceseze fonduri structurale. Din acest fond pot fi finantate proiecte educationale sau chiar de angajare, pentru ca e esential ca atunci cand un rrom se califica timp de 6 luni sa aiba o sursa cu care sa-si poata intretine familia", a declarat Cristi Mihalache, consultat Proiecte Fonduri Structurale.
Reprezentantii rromilor au vizitat cartierul Colonie, acolo unde locuiesc si invata majoritatea copiilor de etnie rroma din Petrosani. Scoala nr. 2 a beneficiat de-a lungul timpului de o serie de proiecte, iar pe viitor, intenstia celor care sprijina rromii este s