Decolmatarea canalului Bega s-a încheiat pe tronsonul oraşului, iar până la sfârşitul lunii, vor fi finalizate şi lucrările de refacere a malurilor. Teoretic, canalul va fi navigabil, începând din iulie, pe tronsonul oraşului. Lipsesc însă, deocamdată, vaporaşele destinate transportului de persoane, însă Primăria Timişoara a anunţat că are în vedere achiziţionarea a două mici ambarcaţiuni.
Cu vaporaşul pe Bega
Transportul în comun s-ar putea face în scurt timp şi pe apă, în Timişoara. Reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă “Banat” au anunţat că proiectul decolmatării canalului Bega este ca şi finalizat în Timişoara, acesta fiind navigabil la termen. “Decolmatarea canalului a fost încheiată, nămolul fiind scos de pe tronsonul oraşului. Până la sfârşitul lunii vor fi finalizate şi lucrările de refacere a malurilor, unde se mai lucrează deocamdată la repunerea dalelor. Suntem în grafic şi putem spune că, din iulie, canalul va fi navigabil pe tronsonul Uzina de Apă – Sânmihaiu Român”, spune purtătorul de cuvânt al A.B.A. “Banat”, Sorina Neaga. Titu Bojin, directorul A.B.A. “Banat”, anunţa de altfel că, începând de luna viitoare, se va forma o echipă de lucru formată din reprezentanţi ai Municipalităţii, ai Consiliului Judeţean Timiş şi Căpitănia Portului care va inspecta Canalul Bega şi va stabili locuri pentru debarcadere şi zonele pe unde vor întoarce vaporaşele.
Deşi, teoretic, canalul va fi navigabil pe tronsonul oraşului peste doar câteva zile, în Timişoara nu va posibil curând transportul în comun pe apă, pentru că lipsesc ambarcaţiunile necesare unui astfel de demers. Reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat, în luna mai, că după ce lucrările vor fi terminate, vor achiziţiona două ambarcaţiuni care vor fi folosite pentru transportul de persoane pe Bega. Însă nu au precizat clar un termen la care vor fi lansate pe