Parlamentul European consideră că primul summit UE-Rusia ce a avut loc de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona s-a desfăşurat într-un mod constructiv şi Rusia rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru crearea unei cooperări pe termen lung şi pentru abordarea unor provocări comune, precum cooperarea economică, drepturile omului şi democraţia, securitatea energetică şi schimbările climatice, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Membrii Parlamentului European solicită Uniunii Europene şi Rusiei să-şi intensifice negocierile referitoare la un nou acord de parteneriat şi cooperare, care să vizeze un acord vast, cuprinzător şi obligatoriu din punct de vedere juridic, nu numai în ceea ce priveşte cooperarea economică, dar şi în domeniul democraţiei, statului de drept şi al respectării drepturilor fundamentale.
Deputaţii susţin aderarea Rusiei la OMC, subliniind că abandonarea tuturor măsurilor protecţioniste este o condiţie necesară prealabilă aderării, iar înfiinţarea de către Rusia a unei uniuni vamale cu Belarus şi Kazahstan ar putea crea obstacole suplimentare în calea aderării la OMC.
F. A. Parlamentul European consideră că primul summit UE-Rusia ce a avut loc de la intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona s-a desfăşurat într-un mod constructiv şi Rusia rămâne unul dintre cei mai importanţi parteneri pentru crearea unei cooperări pe termen lung şi pentru abordarea unor provocări comune, precum cooperarea economică, drepturile omului şi democraţia, securitatea energetică şi schimbările climatice, potrivit unui comunicat remis redacţiei.
Membrii Parlamentului European solicită Uniunii Europene şi Rusiei să-şi intensifice negocierile referitoare la un nou acord de parteneriat şi cooperare, care să vizeze un acord vast, cuprinzător şi obligatoriu din punct de vedere juridic, nu numai în ceea ce priveşte coopera