Profilul restanţierului tipic din România este un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 30-34 de ani, din Bucureşti, cu o restanţă de valoare relativ mică la un credit de consum în lei, a arătat, joi, directorul general al Biroul de Credit, Şerban Epure. "Portretul restanţierului român în 2010 este acelaşi ca în 2008, doar că vârsta a mai scăzut puţin, de la 35-39 de ani", a declarat Epure la un seminar organizat de Finmedia. El a adăugat că în Bucureşti sunt cele mai mult
Profilul restanţierului tipic din România este un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 30-34 de ani, din Bucureşti, cu o restanţă de valoare relativ mică la un credit de consum în lei, a arătat, joi, directorul general al Biroul de Credit, Şerban Epure.
"Portretul restanţierului român în 2010 este acelaşi ca în 2008, doar că vârsta a mai scăzut puţin, de la 35-39 de ani", a declarat Epure la un seminar organizat de Finmedia.
El a adăugat că în Bucureşti sunt cele mai multe credite acordate, dar şi cele mai multe restanţe.
De asemenea, cele mai multe restanţe sunt la creditele de consum în lei, împrumuturile în moneda locală fiind şi cele mai multe acordate.
Potrivit lui Epure, 51% din restanţe sunt sub 1.000 de lei.
În ceea ce priveşte proiectele Biroului de Credit, Epure a precizat că se are în vedere extinderea bazei de date cu informaţii despre persoanele fizice autorizate şi a raportului lunar statistic şi se analizează posibilitatea încheierii de schimburi de date transfrontaliere.
SURSA: Mediafax