Patru unităţi sanitare din Timişoara – Spitalul Municipal, Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” şi Spitalul Clinic “Dumitru Popescu” – vor fi trecute în administrarea Primăriei Timişoara, până la sfârşitul lunii, ca urmare a procesului de descentralizare. Spitalul Judeţean va rămâne în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Pregătite, pe hârtie, de descentralizare
Până la 1 iulie, 373 de unităţi sanitare, din cele 435 de spitale existente în reţeaua Ministerului Sănătăţii, trebuie transferate la Consiliile Locale. Ministrul Cseke Attila a anunţat că transferul managementului spitalelor se va realiza către autorităţile administraţiei publice locale care deţin proprietatea imobilului.
În Timiş, potrivit proiectului făcut de Ministerul Sănătăţii, sunt vizate de descentralizare şi trecere în subordinea Primăriei Timişoara Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Dr. Victor Babeş” şi Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Dr. Dumitru Popescu” Timişoara, cunoscut sub numele de Maternitatea “Odobescu”. Spitalul Municipal Lugoj se preconizează a fi transferat în administrarea Consiliului Local Lugoj, Spitalul Orăşenesc Deta, la Consiliul Local Deta, Spitalul Orăşenesc Făget, la Consiliul Local Făget, Spitalul Orăşenesc Sânnicolau Mare, la Consiliul Local Sânnicolau Mare, Spitalul “Dr. Karl Diel” Jimbolia, la Consiliul Local Jimbolia, Centrul de Sănătate Buziaş, la Consiliul Local Buziaş, iar Centrul de Sănătate Ciacova, la Consiliul Local Ciacova.
Există voci care spun că ar fi fost de dorit ca Spitalul “Louis Ţurcanu” să treacă în administrarea C.J.T., şi nu a Primăriei Timişoara, care este proprietarul imobilului respectiv. Momentan, însă, reprezentanţii ambelor instituţii spun