Margarina este, de regula, mai prietenoasa cu inima decat untul, insa, din pacate, nu toate tipurile de margarina sunt create dupa aceeasi reteta.
Margarina are in compozitie uleiuri vegetale, asa ca nu contine colesterol. Tot ea este mai bogata in grasimi benefice decat untul - polinesaturate si mononesaturate, potrivit unui specialisti din cadrul Clinicii Mayo, citat de MSN.
Aceste tipuri de grasimi ajuta la coborarea nivelului colesterolului rau. Untul, pe de alta parte, contine grasimi animale, prin urmare si colesterol, si un nivel mare de grasimi saturate.
Din pacate, insa, nu toate margarinele sunt la fel, unele tipuri fiind chiar mai putin sanatoase decat untul. In general, cu cat mai solida este margarina, cu atat mai multe grasimi trans contine. Ca si grasimile saturate, cele de tip trans maresc nivelul colesterolului rau si il scad pe cel al celui bun, de unde si riscul de boli de inima.
Margarina este, de regula, mai prietenoasa cu inima decat untul, insa, din pacate, nu toate tipurile de margarina sunt create dupa aceeasi reteta.
Margarina are in compozitie uleiuri vegetale, asa ca nu contine colesterol. Tot ea este mai bogata in grasimi benefice decat untul - polinesaturate si mononesaturate, potrivit unui specialisti din cadrul Clinicii Mayo, citat de MSN.
Aceste tipuri de grasimi ajuta la coborarea nivelului colesterolului rau. Untul, pe de alta parte, contine grasimi animale, prin urmare si colesterol, si un nivel mare de grasimi saturate.
Din pacate, insa, nu toate margarinele sunt la fel, unele tipuri fiind chiar mai putin sanatoase decat untul. In general, cu cat mai solida este margarina, cu atat mai multe grasimi trans contine. Ca si grasimile saturate, cele de tip trans maresc nivelul colesterolului rau si il scad pe cel al celui bun, de unde si riscul de